Informatriks është një portal rreth IT-së i cili e ka zanafillën që në vitin 2010, kur u krijua si një faqe me emrin “Gjithçka rreth botës së Informatikës (GJBITeam)” në rrjetin social “Facebook” si një pikë-mbledhje për të gjithë dashamirësit Shqiptarë të fushës së teknologjisë dhe informacionit.

Në më pak se një vit nga data e krijimit, faqja arriti një numër ndjekësish prej rreth 20.000 personash, çka është një shifër e konsiderueshme duke iu referuar numrit të përdoruesve Shqiptarë në këtë rrjet social, e cila do të rritej shumë shpejt. Më vonë, në Janar të 2012-ës, duke pasur parasysh dëshirën e madhe të ndjekësve të faqes për të ditur më shumë rreth kësaj fushe, u krijua kanali në “YouTube” i GJBITeam ku shumë informacione, tema, shpjegime, etj. do të ilustroheshin e më pas publikoheshin aty.

Në vitin 2013, për t’u dhënë më shumë mundësi informimi ndjekësve, u publikua faqja në internet e GJBITeam (www.gjbiteam.com), por u mbyll shpejt, për shkak të sulmeve të shumta nga hakerat.

Por sot pas 3 vitesh, informatriks.al rikthehet përsëri, por kësaj radhe me një identitet dhe strategji të re për të plotësuar mozaikun e botës së teknologjisë në gjuhën Shqipe, dhe për t’u dhënë lexuesve Shqipfolës, dhe jo vetëm, një burim të besueshëm dhe të saktë rreth nevojës së tyre për të ditur më shumë rreth kësaj fushe.

IMG_2148

Alfred Çejku

Krijuesi i “Informatriks” për herë të parë e ka përdorur kompjuterin kur ishte vetëm 8 vjeç, por të tijin personal e ka patur pas 4 vitesh. Ai ishte momenti i vërtetë kur ai u apasionua më shumë pas teknologjisë.

Teknologjia është vendi ku Alfredi gjen vetveten dhe rri me orë të tëra në internet, duke u njohur me aplikacione apo programe të ndryshme. Ai ka kryer studimet univeristare për Inxhinieri Elektronike, dhe ndihet shumë i tërhequr nga teknologjia. Një pasion tjetër i tij është edhe futbolli.

Fiordi Doma

Fiordi u njoh me kompjuterin dhe botën e tij kur ishte 6 vjeç, dhe shumë shpejt u shndërrua në pasionin e tij, dhe më pas zgjodhi që pasionin t’a kthehë në profesion, ku do të shtohej edhe dizajni grafik.Sigurisht, pa dalë nga territori i pasionit të tij.

I pëlqen të rrijë me orë të tëra duke lundruar në internet dhe thonë se prindërit e tij shkojnë mesatarisht 3 herë brënda natës tek dhoma e tij për t’i thënë “Fike kompjuterin tani dhe flij gjumë sepse është shumë vonë”…

IMG_2148

Anxhelo Lushka

Anxhelo studion për Inxhinieri Informatike dhe ka qenë i apasionuar pas kompjuterave dhe teknologjisë që prej moshës 5 vjecare. Pas shumë vitesh në botën e informatikës ai gjithashtu u përfshi në botën e dizajnit grafik dhe editimit audio/video, me të cilat merret dhe momentalisht.

Ai u bashkua me skuadrën në vitin 2016 dhe që prej atëherë shkruan artikuj për website e GJBI dhe jep suport teknik për personat të cilët kërkojnë ndihmë me problemet nga teknologjia.

IMG_2148

Enea Jahollari

Enea vazhdon shkollën e mesme të përgjithshme dhe takimin e parë me kompjuterin e ka pasur që në moshën 5-vjeçare. Më së shumti është i apasionuar pas robotikës, inteligjencës artificiale, dizajnit dhe programimit. Në kohë të lirë poston në websitin e tij: Banka e Fundit.

Ai shkruan për Informatriks me një pasion të madh që prej vitit 2016, dhe jep suport teknik për personat të cilët kërkojnë ndihmë me problemet nga teknologjia.