fbpx

25 shkurtesa në tastierë për shfletuesin tuaj

Të gjithë e dimë se shkurtesat e tastierës janë shumë të dobishme për të qenë më produktiv kur përdorni kompjuterin tuaj. Shumë kohë më parë në faqen tonë në Facebook, “Gjithçka rreth botës së informatikës” kemi ndarë me parë shkurtesat më të dobishme të tastierës për Windows 7 dhe 8.1. Kur përdorni shfletuesin tuaj, shkurtesat e tastierës janë mjaft të dobishme ngaqë ju ndihmojnë t’i bëni gjërat më shpejt. Secili nga shfletuesit që njohim kanë shkurtesat e tyre, por ka shumë shkurtesa të cilat janë të përbashkëta për të gjithë shfletuesit.

Pra, edhe në qoftë se ju përdorni Chrome, Firefox ose Opera, këto shkurtesa të zakonshme do të punojnë. Më poshtë është lista e shkurtesave më të dobishme në tastierë të cilat e bëjnë përvojën tuaj të shfletimit më të mirë.

Shkurtesat në tastierë
Roli që kryejnë
CTRL + THap një Tab të ri
CTRL + NHap një Dritare të re
CTRL + SHIFT + TRihap Tab-in e mbyllur së fundmi
CTRL + TABJu kalon nga njëri Tab tek tjetri
CTRL + 1-8Ju dërgon tek Tab-i me nr. përkatës
CTRL + 9Ju dërgon në Tab-in e fundit
CTRL + W ose CTRL + F4Mbyll Tab-in në të cilin jeni momentalisht
ALT + F4Mbyll Dritaren në të cilën jeni momentalisht
F5Rifreskon faqen
CTRL + F5Rifreskon faqen duke anashkaluar cache
ALT + HomeFaqja kryesore e shfletuesit
F11Shfletuesi zë gjithë pjesën e ekranit
CTRL + Mouse (Luani rrotën lart)Zmadhon tekstin
CTRL + Mouse (Luani rrotën poshtë)Zvogëlon tekstin
CTRL + FKërko në faqe
CTRL + LJu dërgon në shiritin e adresave
CTRL + HHap Historinë
CTRL + JHap Shkarkimet
CTRL + DRuan një faqe si Bookmark
CTRL + PPrinton një faqe
CTRL + SRuan faqen në të cilën ndodheni në sistem
CTRL + OHap një file
F12Hap veglat e një zhvilluesi
ESCAPENdalon
CTRL + UHap burimin e kodit të faqes në të cilën ndodheni