fbpx

Gooligan. Si ta kuptoni kur ju kanë hyrë në llogarinë e Google.

Një milionë llogari në Google janë sulmuar nga një virus i ri i quajtur Gooligan, i cili vazhdon të godasë 13 mijë llgoari të reja çdo ditë. Por ja si ta zbuloni nëse llogaria juaj ka rënë pre e hakerave dhe si të ndryshoni fjalëkalimin e Google.

Virusi infekton pajisjen tuaj Android dhe vjedh të dhënat që keni nga Google Play, Gmail, Google Photos, Google Docs, Google Drive dhe shumë të tjera. Gjithashtu përdor informacionin e llogarisë tuaj për të instaluar aplikacione që nuk do i dëshironit në pajisen tuaj

Google thotë se nuk ka evidenca se Gooligan ka përdorur të dhënat e vjedhura të përdoruesit. Ai sqaron gjithashtu se grupe specifike të përdoruesve të Android janë target. Forbes shkruan se sulmi i këtij virusi mendohet të jetë ‘hajduti i vetëm më i madh” i llogarisë së Google.

Megjithatë, është shumë e thjsehtë të kuptosh nëse jeni prekur nga sulmi i Gooligan. Firma e sigurisë CheckPoint jep edhe një listë të aplikacioneve që mund të jenë prekur nga virusi. Klikoni dy herë mbi këto aplikacione të instaluara në pajisjen tuaj Android duke shuar tek Setting > Apps dhe listën në rendin alfabetik.

Nëse jeni prekur nga sulmi apo gjeni një nga këto aplikacione të instaluar në telefonin tuaj duhet të bëni një pastrim instalimesh në Android. Përveç kësaj duhet të ndryshoni fjalëkalimin e llogarisë së Google në pajisje. Për të bërë këtë hyni në My Açount në faqen Google.com. Në seksionin Sign-in & Security zgjidhni Signing in to Google > Password. Dhe ndryshoni fjalëkalimin.

Lista e aplikacioneve te prekura nga Gooligan:

Perfect Cleaner
Demo
WiFi Enhancer
Snake
gla.pev.zvh
Html5 Games
Demm
memory booster
StopWatch
Clear
ballSmove_004
Flashlight Free
memory booste
Touch Beauty
Demoad
Small Blue Point
Battery Monitor
UC Mini
Shadow Crush
Sex Photo
tub.ajy.ics
Hip Good
Memory Booster
phone booster
SettingService
Wifi Master
Fruit Slots
System Booster
Direct Browser
FUNNY DROPS
Puzzle Bubble-Pet Paradise
GPS
Light Browser
Clean Master
YouTube Downloader
KXService
Best Wallpapers
Smart Touch
Light Advanced
SmartFolder
youtubeplayer
Beautiful Alarm
PornClub
Detecting instrument
Calculator
GPS Speed
Fast Cleaner
Blue Point
CakeSweety
Pedometer
Compass Lite
Fingerprint unlock
PornClub
com.browser.provider
Assistive Touch
Sex Cademy
OneKeyLock
Wifi Speed Pro
Minibooster
com.so.itouch
com.fabullacop.loudcallernameringtone
Kiss Browser
Weather
Chrono Marker
Slots Mania
Multifunction Flashlight
So Hot
Google
HotH5Games
Swamm Browser
Billiards
TcashDemo
Sexy hot wallpaper
Wifi Accelerate
Simple Calculator
Daily Racing
Talking Tom 3
com.example.ddeo
Test
Hot Photo
QPlay
Virtual
Music Cloud