fbpx

Vëreni ndonjë gjë ndryshe në lidhje me Galaxy S9?

Edhe pse jemi ende një muaj larg debutimit zyrtar të Samsung Galaxy S9, si zakonisht, në prag të Kongresit Botëror Mobile, rrjedhjet për telefonin e ardhshëm të Samsung kanë filluar të qarkullojnë. Por sot, mund të thuhet se kemi parë një nga pamjet më të vërteta deri tani nga @evleaks (aka Evan Blass), sa i përket telefonit të ardhshëm të Samsung.

Bazuar në rrjedhjet dhe thashethemet e tjera, dizajni i Galaxy S9 do të jetë pothuajse identik me atë të Galaxy S8, veçanërisht në pjesën e përparme.

Megjithatë, sipas evleaks, gjërat bëhen më interesante ne pjesën e pasme të telefonit. Së pari, Samsung ka spostuar sensorin e gjurmëve të gishtave, nga e djathta e modulit të kamerës që ishte tek S8, në një vend që arrihet më lehtë në S9, pra në mes të pjesës së pasme të telefonit.

Por kamera në vetvete është ylli i vërtetë, e cila vjen me disa nga materialet promovuese zyrtare që Samsung ka provokuar përpara lançimit të S9.

Evleaks thotë se S9 do të ketë një kamer kryesore 12-MP me aperturë të ndryshueshme që mund të kalojë nga f/2.4 në f/1.5, e cila do të jetë dhe lentja me aperturën më të gjerë në dispozicion. Në krye të kësaj, duket se Samsung ka përmirësuar regjistrimin e videoe slow-motion në S9 deri në 480 frame për sekondë, dyfishin e shpejtësisë që gjendet në iPhone X. Dhe për herë të parë, S9+ do të ketë gjithashtu një kamer të dytë të pasme me aftësi zmadhimi të ngjashme me atë që gjendet në Note Galaxy 8.

Brenda, S9 thuhet se ka marrë disa përmirësime të rëndësishme, duke përfshirë një procesor të ri Snapdragon 845, ndërsa S9+ pritet të marrë edhe një rritje në RAM, nga 4GB në 6GB. Një tjetër përmirësim më pak i dukshëm është se të dy versionet e S9 thuhet se do të kenë gjithashtu altoparlantë sport stereo, të cilët do të ishin një ndryshim i mirëpritur nga mono altoparlanti i vetëm që gjendet në Galaxy S8.

Ndërsa neve do të na duhet të presim deri më 25 Shkurt për të kuptuar nëse e gjithë kjo është e vërtetë, lista e ndryshimeve dhe specifikimeve më lart duket si një bast mjaft i sigurtë për atë që Samsung do të përcjell në flagship-in e ardhshëm të tij. Unë nuk mendoj se mos ndryshimi I dizajnit në S9 është një çështje shqetësuese, pasi S8 është tashmë një nga telefonat më të bukur në treg.