34 kuriozitete për internetin që nuk i keni ditur kurrë!

Sa shumë dini për internetin? Sigurohuni që të lexoni artikullin përpara se të jepni përgjigjet tuaja, në mënyrë që të shmangni surprizat…

Kështu që le të fillojmë:

#1: Kina ka kampe trajtimi për të fiksuarit pas internetit.

#2: 37% e web-it është pornografi.

#3: 30,000 website hakohen çdo ditë.

#4: Mali Everest ka internet me shpejtësi të lartë deri në majë të tij.

#5: Pjesa më e madhe e trafikut në internet nuk gjenerohet nga njerëzit, por nga bot-e si Google apo Malware.

#6: Kur Mali i Zi shpalli pavarësinë ndaj Jugosllavisë, domain-i i shtetit nga .yu u bë në .me.

#7: Një gazetar në Shtetet e Bashkuara burgoset për 105 vjet nëse poston një link në web.

#8: 15% e të rriturve në Amerikë nuk e kanë përdorur kurrë Internetin.

#9: 1 në 10 Amerikanë mendojnë se HTML, gjuha e faqeve në internet, është një sëmundje seksualisht e transmetushme.

#10: Kërkuesit po debatojnë nëse duhet apo jo t’a shtojnë fiksimin pas internetit si një çrregullim mendor.

#11: Kamera e parë e kompjuterit u krijua në Kembrixh për të kontrolluar gjëndjen e një filxhani kafeje.

#12: Rreth 100,000 domaine të reja me .dot regjistrohen çdo ditë në web.

#13: 9 milion të rritur në Britani nuk e kanë përdorur kurrë internetin.

#14: Psikologët i ekzaminuan “troll”-et e internetit dhe zbuluan se ato janë “narciziste, psikopatike dhe sadiste”.

#15: 50% e përdoruesve në internet do të largohen nga video-ja nëse ajo nuk ngarkohet për 10 sekonda.

#16: Filipinet kanë internetin më të ngadaltë në të gjithë rajonin e Azisë Juglindore me një shpejtësi mesatare prej 3,54Mbps.

#17: Përdoruesit e Internetit dërgojnë 204 e-mail-e për minut.

#18: Arkitekti i filtrimit të pornografisë të internetit në Mbretërinë e Bashkuar u arrestua në shkelje të pornografisë të fëmijëve.

#19: Kina ka më shumë përdorues të internetit në pajisje celulare se sa në kompjutera personal.

#20: 70% e të gjithë e-mail-eve të dërguara janë spam.

#21: Një e treta e Italianëve nuk e kanë përdorur kurrë internetin.

#22: “Fi”-ja tek “WiFi” nuk do të thotë asgjë. Krijuesit e emëruan ashtu sepse rimonte me “HiFi”.

#23: Nga fundi i vitit 1993, kishte vetëm 623 faqe interneti në Rrjetin Mbarë Botëror.

#24: 6% e popullatës së botës ka një fiksim pas internetit.

#25: “LOL” do të thoshte “Lots Of Love” (“Shumë Dashuri”) përpara se të krijohej interneti.

#26: Vetëm 37,9% e njerëzve kanë akses në internet një herë në vit ose më shumë.

#27: Në vitin 2010, Finlanda u bë vendi i parë në botë ku përdorimi i internetit është një e drejtë ligjore.

#28: Gjëja e parë që u shit dhe ble nëpërmjet internetit ishte një qese marijuana rreth vitit 1971.

#29: Biblioteka aktuale në Aleksandri ka një kopje të të gjitha faqeve të të gjitha website-ve në internet që kur u nis në vitin 1996.

#30: Nëse nuk do të kishte internet për një vit, 196 miliard e-mail-eve dhe 3 bilion e kërkimeve në Google do u duhej të prisnin.

#31: Falë popullaritetit të tij në internet, fëmija nga meme-ja “Success Kid” bëri mjaftueshëm para sa për t’i siguruar të atit transplantin e veshkës.

#32: Transaksioni i pastër online ishte blerja e marijuanës nga një student i Standford-it nga një student i MIT-it.

#33: India ka më shumë përdorues të internetit sa e gjithë popullsia e Sh.B.A-ve.

#34: Kartat e identitetit në Estoni kanë një çip të cilin mund t’a përdorin për të firmosur dokumente dhe për të votuar nëpërmjet internetit. Për zgjedhjet e tyre në vitin 2011, 24% e votave u nënshkruan online.

  • 262 Posts
  • 0 Comments
Fiordi është kryeredaktor i Informatriks. Ai është i hapur për çdo sugjerim, ide apo thashethem që mund të keni.