fbpx

12 faqe ku mund të mësoni kodim falas

Coding
Coding

Ishte një kohë kur, të dije programim ishte për “geek-sat”. Por sot, nuk është kjo çështja. Shumica e sipërmarrësve, përkthyesve të pavarur dhe shitësve do të ju thonë se të mësuarit e programimit, mund të ju ndihmojë të keni sukses.

Nuk keni pse të derdhni një shumë të madhe parash ose të vendosni veten në borxh për të mësuar se si të kodoni.

Këto 12 faqe ofrojnë kurse kodimi falas:

1. CodeAcademy
Një nga vendet më të njohura për të mësuar kodim është CodeAcademy. Në fakt, më shumë se 24 milionë njerëz kanë mësuar tashmë se si të kodojnë përmes përvojës së angazhimit të kësaj kompanie arsimore. Në CodeAcademy mund të merrni kurse që ju mësojnë çdo gjë nga HTML & CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python dhe Ruby.

2. Coursera
E themeluar në vitin 2012, Coursera është rritur në një kompani të madhe arsimore-fitimprurëse që ka ofruar më shumë se 1000 kurse nga 119 institucione. Ju mund të paguani për programe të caktuara për të marrë një çertifikatë, por gjithashtu ekzistojnë një numër kursesh hyrëse të programimit falas në specializime të ndryshme nga universitete si Universiteti i Uashingtonit, Stanford, Universiteti i Torontos dhe Vanderbilt.

3. edX
EdX është një tjetër platformë udhëheqëse në internet e cila funksionon me kod me burim të hapur në vend të fitimit. U themelua nga Universiteti i Harvardit dhe MIT në vitin 2012, kështu që e keni të sigurt që do të mësoni rreth teknologjive dhe teorive të fundit. Sot, edX përfshin 60 shkolla. Kurrë nuk mund të gaboni duke marrë pjesë në kursin: Shkencat Kompjuterike nga Universiteti i Harvardit.

4. Udemy
E themeluar në vitin 2010, Udemy është një platformë mësimi online që mund të përdoret si një mënyrë për të përmirësuar ose për të mësuar aftësitë e punës. Përderisa ka kurse për të cilat duhet të paguani, ka shumë kurse falas programimi, të cilat mësohen përmes mësimeve me video, si Programimi për Sipërmarrësit – HTML & CSS ose Hyrje në Programim Python.

5. aGupieware
AGupieware është një zhvillues i pavarur i aplikacioneve që ka analizuar programet kompjuterike të shkencave nga disa prej institucioneve kryesore në SHBA. Pastaj krijoi një program të ngjashëm të bazuar në kurset falas të ofruara nga Stanford, MIT, Carnegie Mellon, Berkeley dhe Columbia. Programi u thye pastaj në 15 kurse: tre klasa hyrëse, shtatë klasa kryesore dhe pesë zgjedhje.
Edhe pse ju nuk do merrni kredite, ky është një program i përsosur për hyrje për programuesit e kompjuterave të ardhshëm.

6. GitHub
Ndonjëherë, ju duhet të kujtoni një libër referimi kur jeni të mbërthyer në një problem. Ky është GitHub. Ju mund të gjeni më shumë se 500 libra falas programimi që mbulojnë më shumë se 80 gjuhë programimi të ndryshme në shërbimin popullor të shërbimit të magazinimit Git, i cili do të thotë se përditësohet shpesh nga bashkëpunëtorët.

7. MIT Open Courseware
Nëse i keni mësuar bazat, dhe keni ndërmend të hyni më thellë në botën e programimit – siç është eksplorimi i teorisë prapa kodimit – përfitoni nga faqja e internetit falas e MIT-it që përfshin lëndë të tilla si Hyrje në Shkencat Kompjuterike dhe Programim, Hyrje në Programim në Java dhe Programimi Praktik në C.

8. Hack.pledge ()
Ky është një komunitet i zhvilluesve, të cilët përfshijnë disa zhvillues të profilit të lartë si Bram Cohen, shpikësi i BitTorrent. Atje, ju mund të përsosni aftësitë tuaja të programimit duke mësuar nga disa nga zhvilluesit kryesorë në botë.

9. Code Avengers
Bazuar në Zelandën e Re, Code Avengers ofron kurse funksionale dhe interaktive të programimit që do t’ju mësojnë se si të kodoni lojëra, aplikacione dhe faqe interneti duke përdorur JavaScript, HTML dhe CSS. Çdo kurs merr vetëm 12 orë për tu përfunduar dhe është në dispozicion në anglisht, rusisht, holandisht, spanjisht, italisht, turqisht dhe portugalisht.

10. Khan Academy
E krijuar në vitin 2006 nga edukatori Salman Khan, Akademia Khan është një nga institucionet origjinale falas të mësimit online. Me mësime hap pas hapi, ju mund të mësoni si të programoni vizatime, animacione dhe lojëra duke përdorur JavaScript dhe ProcessingJS, ose të mësoni se si të krijoni faqe ëeb me HTML dhe CSS.

11. Free Food Camp (Kampi i ushqimit falas)
Këtu do të mësoni HTML5, CSS3, JavaScript, Databases, DevTools, Node.js, Angular.js dhe Agile nga rrjetat dhe bashkimi me një bashkësi të profesionistëve dhe studentëve. Do të punoni së bashku në aftësitë tuaja të kodimit, në mënyrë që të krijoni aplikacione falas. Ja hilja: po i mësoni këto aftësi për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve të botës reale. Kodi është në dispozicion për “nonprofits”.

12. HTML5 Rocks
Ky projekt i Google filloi në 2010 për të kundërshtuar HTML5 të Apple. Faqja është plot me mësime, burime dhe përditësime më të fundit HTML5. Është burim i hapur, kështu që zhvilluesit mund të luajnë me kodin e HTML5. Për shkak se kjo është më e avancuar se shumica e kurseve hyrëse, mund të dëshironi të fitoni disa njohuri dhe përvojë