Përdoruesit e iOS 11 nuk do u duhet të mbajn mend fjalëkalimet e WiFi

Jeta moderne, me të gjitha pajisjet e saj teknologjike mund të jetë një mrekulli absolute. Megjithatë, kur shkoni në shtëpinë e një shoku dhe ata shpenzojnë 30 minuta kohë duke u përpjekur të gjejnë fjalëkalimin e tyre të WiFi, e gjithë kjo mrekulli kthehet shpejt në zemërim.

Për fat të mirë, duket se Apple ka gjetur një mënyrë për të shmangur këtë problem të shkretë botëror me iOS 11. Sipas Mac 9to5, një funksion i ri për ndarjen e WiFi-së do të njoftojë përdoruesit e iOS 11 kur një vizitor dëshiron të bashkohet me rrjetin e tyre, duke ndarë fjalëkalimin në mënyrë automatike nëse hosti pranon kërkesën e tyre.

Kjo nuk është veçoria e parë e re që është shfaqur për sistemin operativ të fundit të Apple. Rrjedhje të tjera dhe thashetheme kanë deklaruar se OS-i i ardhshëm do të zgjerojë edhe kapacitetin e NFC. Ndërkohë që nuk është caktuar një datë e saktë e lëshimit për softuerin e ri, iOS 11 do të vijë në iPhone, iPods dhe iPads këtë vjeshtë.