fbpx

Përdoruesit e WhatsApp bëjnë 100 milion telefonata çdo ditë

Përdoruesit e WhatsApp tan po bëjnë më shumë se 100 milion telefonata zanore çdo ditë, rreth 1,100 telefonata për sekond.

Ky është një numër mjaft mbresëlënës, duke pasur parasysh faktin se kjo karakteristikë u shpalos në Android dhe iOS Prillin e vitit të kaluar. Sigurisht, shumica e këtyre telefonatave bëhen nga individë të cilët bëjnë më shumë se një telefonatë në ditë, por përsëri tregon se sa shpejt 1 miliard përdoruesit e WhatsApp po e “përafojnë” këtë karakteristikë.

Për ta krahasuar, Skype ka vetëm rreth 300 milion përdorues aktivë çdo muaj, kështu që nuk është ndonjë habi e madhe që whatsApp e ka tejkaluar numrin e telefonatave ditore të cilat bëhen nëpërmjet Skype (shifër të cilën Skype nuk e bën publike). Jo keq, duke pasur parasysh se telefonatat në WhatsApp janë 12 vite më të reja.

Telefonatat zanore janë përhapur shumë në WhatsApp sepse telefonatat ndërkombëtare duke përdorur planin tarifor të operatorit tuaj nuk do t’ju kushtojnë ju jashtëzakonisht shumë. Dhe ndërkohë që ka shumë shërbime të telefonatave në internet, përhapja dhe përqëndrimi i WhatsApp tek smartphone-t kanë bërë kombinimin perfekt, ndërsa përdoruesit e Skype ka më shumë gjasa që ta përdorin aplikacionin vetëm në kompjuterat e tyre.

  • 262 Posts
  • 0 Comments
Fiordi është kryeredaktor i Informatriks. Ai është i hapur për çdo sugjerim, ide apo thashethem që mund të keni.