900 Milion pajisje Android mendohen të jenë ndikuar nga të metat e sigurisë ‘Quadrooter’ 

Katër dobësitë e sapo zbuluara gjenden në telefonat Android dhe tableta që përfshihen me një çip Qualcomm që mund të lejojë një sulmues për të marrë kontrollin e plotë të një pajisjeje të prekur.

Tërësia e dobësive, e quajtur “Quadrooter” prek mbi 900 milionë telefona dhe tableta , sipas studiuesve të “Check Point” që kanë zbuluar të metat.

Një sulmues do të duhet të gënjejë një përdorues në instalimin e një app me qëllim të keq, i cili nuk do të kërkonte ndonjë leje të veçantë .

Nëse shfrytëzohet me sukses, një sulmues mund të fitojë qasje root, e cila i jep sulmuesit qasje të plotë në një pajisje Android, duke marrë kështu kontrollin e harduerëve të pajisjes ku përfshihen kamera dhe mikrofoni si dhe të dhënat e saj.

Një përditesim që do të rregullojë një nga të metat nuk do të lirohet gjerësisht deri në Shtator, ka konfirmuar një zëdhënës i Google.