Android 6.1 do të vij në Qershor

Ndërsa ne vetëm sapo kemi marrë Android 6.0.1, Google tashmë ka nisur punën me Android 6.1. Dhe madje dhe me versione të tjera të Android që ne do të shohim vitin e ardhshëm dhe vitin pas. Rreth përditësimit të Android 6.1 thashethemet janë mjaft interesante. Së pari, duket se Google është duke kërkuar për të lëshuar Android 6.1 rreth qershorit të vitit 2016. Kjo ka ngjarë që të ndodh pas Google I / O, ku ata do të paraqesin detaje për Android N (për të cilën nuk jemi të sigurtë se çfarë versioni (numër) do të ketë, por mund të jetë Android 7.0).

Një tjetër thashethem për Android 6.1 është se ata janë duke punuar në riorganizimin e aplikacionit të ri të lejeve (ang.permissions) i cili qe shtuar në Android 6.0. Ka një ndjenjë në mesin e përdoruesve dhe inxhinierëve të Google se disa aplikacione janë në gjendje të bëjnë disa gjëra të dyshimta duke i anashkaluar këto leje.

Kemi dëgjuar nga telefoni HTC Parfum, se Android 6.1 do të jetë në dispozicion në qershor 2016. Gjithashtu kemi dëgjuar nga ekipi i Google Pixel C se një tjetër tipar, ai i ndarjes së ekranit do të vij në Android 6.1. Ekipi Pixel ka thënë se janë duke punuar edhe në disa karakteristika të reja për Android N.

Sa i përket Google I/O aktualisht, nuk ka një datë të saktë se kur do të zhvillohet kjo konferenc por zakonisht gjithmonë është mbajtur nga fundi i muajit Maj (edhe pse një vit ai u shty deri në Qershor).