Sa i kushton Apple prodhimi i një iPhone 7?

Pas lançimit të të shumë përfolurit iPhone 7 në fillim të muajit, njerëzit po mendojnë nëse do të arrijnë ta përballojnë një të tillë apo jo.

Modeli 32GB i iPhone 7 do të kushtojë 649 dolarë (£500) ndërsa versioni 128GB do të kushtojë 749 dollarë (£577).

Duke pasur parasysh këto çmime, të gjithëve na mundon pyetja se sa shumë i kushton Apple prodhimi i flagshipit të saj të ri.

CNN Money ka realizuar një zbërthim të saktë të çmimit, duke na treguar kështu se sa i kushton çdo komponent gjigantit të teknologjisë.

iphone1iphone2iphone3iphone5iphone6iphone8iphone9

Kështu që, në tërësi, një iPhone 7 i kushton Apple afërsisht 292 dollarë (£225) për t’u prodhuar, çka është shumë më tepër nga ç’e prisja.

Megjithatë, shefi i Apple Tim Cook vazhdon t’i qëndrojë besnik mendimit se përllogaritjet e kostos së prodhimit të një iPhone janë të pasakta, dhe thotë se akoma nuk e ka parë një përllogaritje që t’i afrohet sadopak çmimit real të prodhimit.

Annual Allen And Co. Investors Meeting Draws CEO's And Business Leaders To Sun Valley, Idaho

Dhe që të jemi të drejtë, edhe pse zbërthimi i mësipërm i kostos e përmnd specifikisht koston e harduerit, përsëri ai nuk e përfshin koston e dizajnit, softuerit, zhvillimit apo të transportit.

Por megjithatl, është i sigurt fakti se prdouktet e Apple do të vazhdojnë të jenë jashtë kapacitetit të xhepit tonë…

  • 262 Posts
  • 0 Comments
Fiordi është kryeredaktor i Informatriks. Ai është i hapur për çdo sugjerim, ide apo thashethem që mund të keni.