Tani mund të shkarkoni Kali Linux në Microsoft Store

Pothuajse një vit më parë, Microsoft e kishte bërë Ubuntun të disponueshëm për shkarkim nga dyqani i tyre (Windows Store). Tani, gjiganti i Redmond ka bërë shpërndarjen e Kali Linux për shkarkim që të mund të instalohet nga të gjithë përdoruesit e Windows 10 nga Microsoft Store.

“Ne jemi mëse të lumtur që kemi bërë të mundur shkarkimin dhe instalimin e Kali Linux nëpërmjet Microsoft Store”, tha Tara Raj, Menaxhere e Programit në Microsoft në një postim në blog. “Komuniteti ynë shprehu interes të madh për të sjellë Kali Linux në WSL si përgjigje ndaj një postimi në blogun e Kali Linux. Jemi të kënaqur që zyrtarisht të prezantojmë Kali Linux në WSL. ”

Për ata që nuk e njohin, Kali Linux është një sistem operativ i lirë dhe me burim të hapur i bazuar në Linux, i projektuar për mjekësinë ligjore dixhitale, testimin e depërtimit, kthimin dhe auditimin e sigurisë. Kali ju lejon të shkarkoni një sërë programesh të lidhura me sigurinë si Metasploit, Nmap, Armitage, Burp dhe shumë më tepër që mund të përdoret për të testuar rrjetin tuaj për sythe të sigurisë. Ajo mund të kandidojë në mënyrë të natyrshme kur të instalohet në një disk të kompjuterit, mund ta bëni boot nga një CD ose USB, ose mund të funksionojë brenda një makine virtuale.

Megjithatë, për të përdorur Kali, së pari duhet të instaloni nënsistemin e Windows për Linux (WSL) nga paneli i kontrollit të Features Windows. Pasi të keni instaluar, duhet të aktivizoni funksionin WSL në Windows 10. Për ta bërë këtë, duhet të hapni PowerShell si Administrator dhe të ekzekutoni komandën “Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux”. Pasi të keni përfunduar, duhet të rifilloni kompjuterin tuaj.

Për të instaluar Kali, klikoni mbi aplikacionin këtu nga Microsoft Store. Pasi të instalohet Kali, shkruani “kali” në komandën e shpejtë për të nisur shell Kali, ose klikoni në Kali në menunë Start.