fbpx

Tani mund të kontrolloni pajisjen tuaj Android me anë të të folurit

Google lançoi para një jave aplikacionin Voice Access beta, një aplikacion që lejon njerzit të kontrollojn pajisjen e tyre Android me anë të të folurit.

Screenshot_20160419-182936

Megjithëse gjithëkush mund ta përdori atë, faktikisht është projektuar për disa grupe njerëzish ne mendje, në mënyrë specifike për ata “njerëz të cilët kanë vështirësi në manipulimin e një ekrani me prekje për shkak të paralizës, dridhjeve, dëmtimi të përkohshëm apo arsye të tjera.

Për shembull, ju mund të thoni ‘open Chrome’ ose ‘go home” për të naviguar në telefon, apo të ndërveproni me ekranin duke thënë “click Next’ apo “scroll down” për të lëvizur poshtë.

Google-Voice-Access

Google shprehet se aplikacioni Voice Access tani ka “mjaftueshëm testues”dhe mund t’a shkarkoni nga linku më poshtë.

[button link=”http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/voice-access/voice-access-1-0-1-beta-release/voice-access-1-0-1-beta-android-apk-download/” icon=”download” bg_color=”#de1818″]Voice Access[/button]