Emojit e reja që do shtohen në Android Nougat

Kur Android Nougat doli në qarkullim, ishte i përfshirë edhe versioni më i fundit i Unicode (ai 9.0) në mënyrë që përdoruesit e Android të mirëprisnin një “moçal” krejtësisht të ri emojish, duke ecur kështu para nga ajo ç’ka ishin mësuar. Tani është koha që Emojit të duken pak më shumë si njerëz të vërtetë.

Me Android Nougat 7.1, duket se ka pak më shumë opsione të shtuara duke përfshirë profesionet për femra, variate të Emojive ekzistues dhe disa variante të tjera gjinie. Të parat që duket se janë shtuar janë 16 profesione me 6 tone të ndryshme të lëkurës, qofshin këto mashkull apo femër.

emoji-professions-7-1-400x300

Vazhdojmë t’i mbetemi temës së profesioneve. Tani kemi disa emoji me versione mashkullore që fillimisht u lëshuan në krah me zonjat e tyre, ose e kundërta. Tani janë të përfshira “Parukierja”, “Oficerja e Policisë” dhe “Dora e majtë e ngritur deri afër veshit (Emoji i 7)”, etj.

emoji-genders-7-1-400x300

Kjo është lista e të gjitha Emojive të reja me bazë profesionin dhe që janë të përfshira tek Android Nougat 7.1:

 • ?‍? Femër Artiste
 • ?‍? Mashkull Artist
 • ?‍? Femra Astronaute
 • ?‍? Mashkulli Astronaut
 • ?‍? Femër Kuzhiniere
 • ?‍? Mashkull Kuzhinier
 • ?‍? Femër Punëtore në Fabrikë
 • ?‍? Mashkull Punëtor në Fabrikë
 • ?‍? Femër Fermere
 • ?‍? Mashkull Fermer
 • ?‍? Femër Zjarrfikëse
 • ?‍? Mashkull Zjarrfikës
 • ?‍⚕️ Punonjëse Shëndeti Femër
 • ?‍⚕️ Punonjës Shëndeti Mashkull
 • ?‍⚖️ Gjykatëse Femër
 • ?‍⚖️ Gjykatës Mashkull
 • ?‍? Mekanike Femër
 • ?‍? Mekanik Mashkull
 • ?‍? Femër Punonjëse në Zyrë
 • ?‍? Mashkull Punonjës në Zyrë
 • ?‍✈️ Pilote Femër
 • ?‍✈️ Pilot Mashkull
 • ?‍? Shkencëtare Femër
 • ?‍? Shkencëtar Mashkull
 • ?‍? Këngëtare Femër
 • ?‍? Këngëtar Mashkull
 • ?‍? Studente Femër
 • ?‍? Student Mashkull
 • ?‍? Mësuese Femër
 • ?‍? Mësues Mashkull
 • ?‍? Femër Teknologe
 • ?‍? Mashkull Teknolog

android-7-1-new-400x128

Por nuk janë vetëm këto që po shtohen me Android Nougat 7.1 sepse ju tani do keni mundësinë të zgjidhni Flamurin e Ylberit, simbolin e Femrës/Mashkullit si dhe Stafin e Aeskulapiusit. Këto Emoji do ju ndihmojnë të krijoni versione të ndryshme në bazë të gjinisë siç është Punonjësi/ja i/e Shëndetit, Mashkull dhe Femër.

Të gjitha këto Emoji do jenë të disponueshme kur Android Nougat 7.1 të lëshohet në pajisje të tjera përveç se në Pixel dhe Pixel XL, ku tashmë tek këto pajisje, ky version është i para-instaluar.