fbpx

Google tregon se si aplikacionet Android do funksionojn në Chromebook

Gjatë konferencës I/O 2016, Google u shpreh se mbështetja e aplikacioneve Android në Chrome OS do të vijë së shpejti, por si do funksionoj një gjë e tillë në praktikë? Google ka postuar një video prezantim që tregon se si Play Store dhe aplikacionet Android do funksionojnë në Chromebook. Dhe me sa dukej, gjithçka funksiononte në rregull. Nga ajo çfarë u prezantua në video, qëllimi i sistemit Android e bën më të lehtë shpërndarjen e file-ve ndërmjet aplikacioneve, ndërkohë që mbështetja offline, do t’ju mbajë të argëtuar në rastet nuk keni internet. Dhe po, edhe lojrat shfaqen duke punuar shumë mirë.

Duhet ta pranojmë, që demo-ja u zhvillua në kushte ideale. Shanset janë që një Chromebook me parametra të ulët, nuk do të jetë mjaftueshëm i aftë që të vëj në punë siç duhet aplikacionet Android, veçanërisht në qoftë se nuk ka një ekran me prekje në mënyrë që të merrni atë përvojën që ju merrni nga smartphone-i juaj. Megjithatë, ky klip është një shenjë e mirë për të gjithë ata që shqetësoheshin se një bashkim sistemesh Android/Chrome mund të krijonte një çrregullsi.